Ghiveci de legume cu orez

Printeaza

O reteta de ghiveci de legume cu orez din: ceapa, vinete, dovlecel, rosii, morcovi, ardei, ulei de masline, coriandru, piper, sare de mare, usturoi, busuioc si orez.

Ingrediente:Ghiveci de legume cu orez

  • 2-3 cepe mari
  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1-2 roşii
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • seminţe de coriandru mărunţite
  • piper negru
  • sare de mare
  • 4-5 căţei de usturoi
  • busuioc proaspăt
  • 1/2 cană cu orez (de preferat basmati, sălbatic sau brun)

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul, se adaugă condimentele şi 2 căţei de usturoi feliaţi. Se adaugă pe rând legumele feliate, se înăbuşa puţin împreună, după care se pune apă cât să le acopere pe jumătate.

Se lasă la foc mic, sub capac până obţii consistenţa dorită. Orezul se pune la fiert, după care se încorporează la final în ghiveciul de legume.

După ce se opreşte focul, se adaugă usturoiul rămas şi câteva frunze proaspete de busuioc.

Ghiveci de legume cu orez

Ghiveci de legume cu orez

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ghiveci de legume cu orez
  • ghiveci cu orez
  • ghiveci de legume cu orez si vinete
  • tocana de legume cu orez si vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.