Ghiveci la ceaun

Printeaza

Ghiveci la ceaun din: slanina, carnati, ceapa, ardei, rosii, cuscus, sare, boia, ardei iute, smantana.

Ingrediente:Ghiveci la ceaun

  • 300 g slănină
  • 350 g cârnaţi Trandafir
  • 2 cepe
  • 500 g ardei
  • 250 g roşii
  • 150 g cuş-cuş
  • sare
  • boia
  • 1 ardei iute
  • smântână

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi 150 g de slănină afumată şi se pun în ceaunul încălzit în prealabil pe foc. După ce au lăsat puţină untură, se adaugă cârnaţii. Se adaugă cepele tăiate mărunt şi se lasă să se călească toate împreună, între timp, se taie rondele ardeiul şi se adaugă în ceaun scuturând vasul, pentru ca ingredientele să se amestece

Se taie felii subţiri un ardei iute şi se adaugă, după gust la mâncare. Se pune sare, boia şi roşiile tăiate sferturi. Se călesc toate împreună timp de 5 minute, apoi se toarne conţinutul într-un alt vas.

Se clăteşte ceaunul cu 200-300 ml de apă, care se va turn; peste ghiveci. Se prăjeşte restul de 150 g de slănină tăiate cuburi. Jumările se scot din ceaun, iar în grăsimea rămase se căleşte cuş-cuş-ul. După ce s-au rumenit pastele, se pu ne ghiveciul din nou în ceaun şi se toarnă atâta apă, cât sa acopere cu 2 cm ingredientele.

Ghiveciul se amestecă uşor şi se fierbe la foc mic, timp de 15 minute. Apoi se da deoparte, se acoperă ceaunul şi se mai lasă să stea 15 minute, pentru ca ghiveciul să ajungă la consistenţa dorită.

Se serveşte cald, dres cu smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.