Ghiveci de dovlecei

Printeaza

Ghiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute.

Ingrediente:Ghiveci_de_dovlecei

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ardei grasi
  • 500 g ceapa alba
  • 2 kg rosii
  • 50 ml ulei
  • marar
  • patrunjel
  • 1 ramura de cimbru
  • sare
  • piper
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Curăţă şi taie dovleceii, pre­sară o jumătate de linguriţă cu sare şi lasă-i 30 de minute să iasă din ei apa.

Pune tot untdelemnul intr-o cratita, caleste vreme de trei minute ceapa taiata julien, apoi adauga ardeii grasi feliati.

Opăreşte roşiile, decojeşte- le de pieliţă şi taie-le cubuleţe. Adaugă-leîn cratiţă împreună cu dovleceii din strecurătoare (nestorşi), mărarul şi pătrun­jelul, o rămurică de cimbru, foarte puţină sare şi piper proaspăt măcinat.

Dacă-ţi place mâncarea mai picantă, adaugă o jumătate de ardei iute tocat mărunt.

Lasă să dea într-un clocot, apoi mai ţine pe foc 20-30 de minute, pana se inmoaie putin dovleceii si ghiveciul ardei suficienta zeama (nu trebuie sa adaugi apa deloc). Ia cratiţa de pe foc şi umple borcanele.

Leagă-le cu celofan şi sterilizează-le 60 de minute. Lasă să se răcească acoperite şi pune-le în cămară abia a doua zi.

Ghiveci de dovlecei

Ghiveci_de_dovlecei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.