Ghiveci delicios de toamna

Printeaza

O reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, gogosari, cartofi, ceapa, ardei gras, masline verzi, telina, rosii, ulei, patrunjel verde, zahar, sare, piper.

Ingrediente:  Ghiveci delicios de toamna

  • 2 vinete
  • 2 gogoşari
  • 1 cartof potrivit
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras verde
  • 10 măsline verzi  fără sâmburi
  • 1 ţelinămică
  • 2 roşii
  • 3 lingiri ulei
  • pătrunjel verde
  • 50 ml vin alb
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele cuburi, se pudrea­ză cu sare şi se lasă 20 de minu­te să se scurgă de sucul amar. Se clă­tesc sub jet de apă rece şi se scurg într-o strecurătoare.

Se călesc vinetele, într-o tigaie de teflon cu puţin ulei, se adaugă gogoşarii tăiaţi fâşii, cartoful, ţelina şi ardeiul gras cuburi, roşiile curăţate de pieliţe şi tăia­te mărunt, ceapa felii subţiri şi măsline­le.

Se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, se adaugă vinul în care s-a di­zolvat zahărul şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se serveşte cald sau rece, garnisit cu pătrunjel verde tocat şi cu ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.