Ghiveci de legume

Printeaza

Ghiveci de legume

Ingrediente:Ghiveci de legume

  • 1,200 kg cartofi
  • 300 g morcovi
  • 200 g pătrunjel
  • 300 g ţelină
  • 300 g varză dulce (sau acră, ţin­ută 6 ore în apă)
  • 300 g fasole verde con­servată
  • 300 g mazăre verde conservată
  • 800 g roşii în bulion
  • 300 g ceapă
  • 150 ml ulei
  • 30 g usturoi
  • 1 fir de cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii, morcovii, pătrunjelul şi ţelina le tai rondele şi le căleşti în ulei.

Amesteci cu zarzavatul de supă, adaugi varza tăiată fideluţă, fasolea şi mazărea, pui sare şi le mai căleşti împreună câteva minute.

Ungi o tavă de cuptor cu ulei şi torni legumele în tavă. Din bulion, mujdei de usturoi, cimbru şi ceapă prepari un sos pe care îl torni peste legume, apoi tava o dai la cuptor.

Când ghiveciul este aproape gata, aşezi deasupra roşiile scoase din bulion şi mai laşi la cuptor timp de 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.