Ghiveci de legume cu vin

Printeaza

Ghiveci de legume cu vin din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper si sare.

Ingrediente:Ghiveci de legume cu vin

  • 4 cepe
  • 4 rosii
  • 2 dovlecei mici
  • 600 g cartofi fierti in coaja
  • un catel de usturoi
  • 125 g vin alb sec
  • 3 linguri ulei vegetal
  • cimbrisor uscat
  • busuioc
  • un varf de lingurita tarhon
  • marar frunze
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie in bucati mari, rosiile se taie in patru sau in opt. Cartofii curatati si dovleceii se taie felioare subtiri. Usturoiul maruntit, ceapa si dovleceii se prajesc timp de 10 minute in ulei incins. Se adauga vin, sare, piper, cimbrisor si tarhon si se inabuse 5 minute la foc mic.

Se pun pe tigaie rosii si cartofii, se acopera si se mai inabuse 2 minute.

La servire se presara busuioc, se orneaza cu verdeata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.