Ghiveci de legume cu perisoare

Printeaza

Ghiveci de legume cu perisoare din: carne de porc, fasole, mazare, rosii, faina, ulei, conopida, morcovi, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Ghiveci_de_legume_cu_perisoare

  • 400 g carne tocată amestec
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazăre
  • 500 g rosii
  • 50 g făină
  • 100 ml ulei
  • 1 conopidă mică
  • 2 morcovi
  • 3 cepe roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, fasolea şi morcovii în bastonaşe, iar conopida în bucheţele.

Păstrezi pentru perişoare o ceapă, iar restul o pui la ghiveci. Pui la fiert în apă uşor sărată conopida, fasolea, morcovii şi mazărea.

Incingi într-o cratiţă uleiul, căleşti ceapa tocată şi adaugi legumele fierte. Decojeşti roşiile, le tai în felii şi le pui peste legume.

Potriveşti de sare şi piper, presari 1/2 legătură pătrunjel tocat şi iei cratiţa de pe foc.

Amesteci carnea tocată, ceapa, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Formezi mici perişoare, pe care le treci prin făină şi le prăjeşti.

Serveşti ghiveciul de legume împreună cu perişoarele fierbinţi.

Ghiveci de legume cu perisoare

Ghiveci_de_legume_cu_perisoare

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.