Ghiveci de crap cu mazare

Printeaza

Ghiveci de crap cu mazare din: rap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion, mazare, fasole verde, piper, sare.

Ingrediente:Ghiveci de crap cu mazare

  • 1 kg crap
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • ţelină
  • linguri bulion sau 4 roşii
  • 1 mână de mazăre
  • 1 mână de fasole verde
  • 5 boabe de piper
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se pune sare şi se lasă să stea până se pregăteşte zarzavatul.

Se prăjeşte în ulei ceapa tăiată felii; când este îngălbenită, se adaugă un morcov, un pătrunjel şi o ţelină, tăiate felii; când aces­tea încep să se înmoaie, se adaugă bulionul subţiat cu apă sau roşiile, mazărea, fasolea verde tăiată în bucăţi, câteva boabe de piper.

Când sunt aproape fierte, se pun două linguri de ulei şi peştele şi se lasă să fiarbă înăbuşit la cuptor. Mâncarea trebuie să fie scăzută; dacă se observă însă că scade prea tare şi peştele nu este încă gata, se mai adaugă puţină apă.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.