Ghiveci cu vinete la borcan
PrinteazaGhiveci cu vinete la borcan din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare.
- 3 kg vinete
- 3 kg ardei capia
- 1 kg ceapa alba
- 3-4 kg rosii
- 2-3 ardei iuti rosii
- 10-12 catei de usturoi
- 1 l ulei
- zahar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie rondele vinetele, presară sare şi lasă o oră să-şi lase zeamă. Dă-le apoi printr-un jet rece şi stoarce-le. Curăţă ceapa şi ardeii capia şi taie-i julien. Spală roşiile şi taie-le felii.
Toarnă jumătate din ulei într-o cratiţă, aşază un rând de vinete, unul de ardei (capia şi iuţi), unul de roşii şi un altul de ceapă.
Pune un pic de sare, zahăr şi piper. Continuă până termini legumele, iar la final adaugă restul de ulei. Aşază cratiţa pe foc mic. Nu trebuie să amesteci cu lingura, ci doar să mişti cratiţa din toarte.
Lasă să fiarbă descoperit.
Când a scăzut la jumătate, ia cratiţa de pe foc. Presară usturoiul tocat peste ghiveci. Pune-l cald in borcanele pregatite, leaga-le cu celofan si sterilizeaza-le pentru o jumatate de ora.
Pofta buna!





