Ghiveci cu vinete la borcan

Printeaza

Ghiveci cu vinete la borcan din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare.

Ingrediente:Ghiveci cu vinete la borcan

  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa alba
  • 3-4 kg rosii
  • 2-3 ardei iuti rosii
  • 10-12 catei de usturoi
  • 1 l ulei
  • zahar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie rondele vinetele, presară sare şi lasă o oră să-şi lase zeamă. Dă-le apoi printr-un jet rece şi stoarce-le. Curăţă ceapa şi ardeii capia şi taie-i julien. Spală roşiile şi taie-le felii.

Toarnă jumătate din ulei într-o cratiţă, aşază un rând de vinete, unul de ardei (capia şi iuţi), unul de roşii şi un altul de ceapă.

Pune un pic de sare, zahăr şi piper. Continuă până termini legumele, iar la final adaugă restul de ulei. Aşază cratiţa pe foc mic. Nu trebuie să amesteci cu lingura, ci doar să mişti crati­ţa din toarte.

Lasă să fiarbă descoperit.

Când a scăzut la jumă­tate, ia cratiţa de pe foc. Presară usturoiul tocat peste ghiveci. Pune-l cald in borcanele pregatite, leaga-le cu celofan si sterilizeaza-le pentru o jumatate de ora.

 

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume reteta
Ghiveci cu vinete la borcan
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.