Ghiveci cu pulpe de pui si creveti
PrinteazaGhiveci cu pulpe de pui si creveti din: pulpe de pui, ulei, ceapa, usturoi, ardei gras, rosii, creveti, masline negre, frunze de busuioc, frunze de rozmarin, sare, piper.
- 4 pulpe de pui
- 4 linguri ulei
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 4-5 rosii bine coapte
- 7-8 creveti (optional)
- 10-15 masline negre sau verzi fara samburi
- frunze de busuioc
- frunze de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rumeneşti pulpele de pui în ulei bine întins, apoi le scoţi deoparte şi le păstrezi calde. In grăsimea rămasă, adaugi ceapa tocată, usturoiul zdrobit, ardeii tăiaţi fâşii şi, după ce se înmoaie legumele şi carnea, adaugi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate cubuleţe.
Când sosul a scăzut bine, adaugi măslinele feliate, creveţii prăjiţi sau fierţi separat, sare şi piper după gust, busuioc şi rozmarin. Serveşti pulpele de pui calde, garnisite cu creveţi şi legume aromate.
Ghiveci cu pulpe de pui si creveti
Pofta buna!
Cam ciudat ghiveciul asta 🙂