Ghiveci calugaresc cu conopida

Printeaza

Ghiveci calugaresc cu conopida din: ceapa, varza, sfecla, morcovi, masline, pastai fasole, mazare, vanata, dovlecei, rosii, ulei, patrunjel, conopida, boabe piper, foi de dafin, sare.

Ingrediente:Ghiveci_calugaresc_cu_conopida

  • 2-3 cepe
  • 1 varza  (cruda sau murata)
  • 2-3 sfecle
  • 2-4 morcovi
  • 10-15 masline intregi
  • 10-12 pastai fasole
  • 1 cana mazare boabe
  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 4-5 rosii mari sau 2 linguri bulion
  • 1 pahar ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 conopida mica
  • 10 boabe piper
  • 2 foi dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureti legumele si le speli bine sub jet de apă. Varza şi ceapa le toci fâşii subţiri, le pui într-un castron mare, presari sare şi le frămânţi cu mâna 3-4 minute până când legumele lasă suc. Le speli cu apă rece şi le scurgi prin sită. Sfecla o tai beţişoare, iar morcovii, rondele.

Toate legumele tăiate le pui într-o cratiţă mare cu un pahar de ulei. Le căleşti, la foc mic, până când se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Amesteci cu o lingură de lemn în vas ca să nu se prindă sau să se ardă legumele.

Adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi, vânătă tăiată felii subţiri şi continui să fierbi încă 10 minute. Pui fasolea păstăi şi mazărea la fiert în apă cu un praf de sare 20 de minute. Le scurgi şi le pui peste celelalte legu¬me. Fierbi conopida separat, o scurgi şi o pui peste legume. Adaugi şi măslinele.

Cureţi roşiile de pieliţă, le feliezi şi le amesteci uşor cu restul legumelor, presari sarea şi condimentezi cu foile de dafin şi cu boabele de piper. Lasi sa scada la cuptor 30 de minute, apoi adaugi patrunjelul taiat fin. Servesti ghiveciul rece.

Ghiveci calugaresc cu conopida

Ghiveci_calugaresc_cu_conopida

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e reteta de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.