Ghiveci aromat de legume

Printeaza

Ghiveci aromat de legume din: ceapa, cartofi, morcovi, dovlecei, rosii, conopida, varza, usturoi.

Ingrediente:Ghiveci aromat de legume

  • 3 cepe
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 3 dovlecei
  • 2 vinete
  • 1 conopidă
  • 1/2 varză tăiată fin
  • 5 roşii moi
  • 5-6 căţei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi rădăcinoasele şi cartofii, le tai rondele, iar ceapa solzişori. Tai usturoiul mărunt. Vinetele şi dovleceii le speli bine, apoi le tai şi
Conopida o rupi bucheţele. Dai roşiile prin râzătoare.

Torni uleiul într-o cratită şi aşezi toate legumele, adaugi sare şi piper, amestec uşor şi le dai la cuptorul încins. Nu este nevoie de apă pentru că-şi vor lăsa ele lichid. Din când în când scoţi oala şi o mişti stânga-dreapta. Nu amesteci cu lingura, ca să nu rupi legumele.

Când intră cu uşurinţă furculiţa în ele, le scoţi şi presari pătrunjelul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.