Desert de menta cu ciocolata amaruie

Printeaza

Desert de menta cu ciocolata amaruie din: blat subtire, oua, zahar, zahar vanilat, ciocolata cu menta, lichior de menta, frişcă, ciocolată amăruie, ciocolată albă.

Desert_de_menta_cu_ciocolata_amaruie

Ingrediente:

  • un blat subtire de cumparat (diametru 20 cm)
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g ciocolata cu menta
  • 100 ml lichior de menta
  • 400 ml frişcă
  • 50 g ciocolată amăruie rasă
  • 50 g ciocolată albă rasă

Mod de preparare:

Blatul de cumpărat se taie pe măsura formei de guguluf. Se aşază la bain-marie ouăle cu gălbenuşurile, zahărul şi zahărul vanilat; se bat până ce se obţine o cremă.

Se ia crema de pe foc şi se bate până ce se răceşte. Se toacă ciocolata cu mentă şi se încorporează în cremă, împreună cu lichiorul de mentă. Se înglobează apoi frişca bătută.

Se toarnă compoziţia de mentă într-o formă de gu­guluf tapetată cu folie trans­parentă şi se acoperă cu bla­tul de tort. Se introduce în congelator timp de cel puţin 4 ore.

Cu cca 30 min. înainte de momentul servirii, se scoate tortul din congelator. Se introduce puţin în apă fierbinte forma de guguluf şi se răstoarnă tortul de în­gheţată pe un platou.

Se pre­sară deasupra ciocolată rasă, precum şi câteva frunze de mentă şi se serveşte imediat. Se taie felii cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.

Desert de menta cu ciocolata amaruie

Desert_de_menta_cu_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.