Ghebe murate

Printeaza

O reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Ghebe murate

  • 5 kg ghebe
  • 500 ml otet
  • 2 linguri sare grunjoasă neiodâ
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1 lingură boabe de muştar
  • 1 lingură boabe de enibahar
  • 4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ghebele, spălaţi-le şi dacă sunt prea mari, tăiaţi-le în jumătăţi.

Fierbeţi-le apoi în apă sărată puţin, timp de 15 minute.

Fierbeţi oţetul cu 500ml apă, sarea, piperul, muştarul, enibaharul şi dafinul.

Aranjaţi ghebele în borcane, printre ele puneţi căţei de usturoi ţărăneşti, nu din import.

Dacă nu este crescut natural, usturoiul se înverzeşte.

Turnaţi peste ingredientele din borcan amestecul cu oţet fierbinte.

Legaţi borcanele cu celofan sau închideţi-le cu capac etanş.

Ghebe murate

Ghebe murate

Pofta buna!


Poate place si:

Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

Zacusca de ghebe din: rosii, ghebe, ardei, ulei, ceapa, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 kg ghebe 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari) 3-4 linguri ulei 2 cepe sare zahăr (opţional)   Mod de preparare: Ghebele se curăţă, se spală bine şi se fierb în apă cu sare. In rest, se procedează ca la zacusca […]

Cum_se_prepara_Fructe_de_mare_cu_ghebe

Cum se prepara Fructe de mare cu ghebe (VIDEO)

Fructe de mare cu ghebe: Cum se prepara Fructe de mare cu ghebe:   Pofta buna!

Zacusca_05

Zacusca cu ghebe si gogosari

Zacusca cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi se […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ghebe murate
  • ghebe marinate
  • ghebe la borcan
  • ghebe murate pentru iarna
  • ghebe in otet pentru iarna
  • reteta ghebe murate
  • ghebe murate in otet
  • ghebe murate retete
  • https://www restaurantedelux ro/ghebe-murate html
  • ghebe la borcan pentru iarna

7 comentarii

  1. Sa vedem ce-mi iese cu ghebele murate

  2. Eu asa prepara ghebele murate:

    -2 kg de ghebe spalate
    -400 ml de otet de 9 grade
    -40 g sare
    -20 g piper
    -usturoi dupa gust.

    Mod de preparare:

    Ghebele sunt ciuperci de toamna care se maturizeaza la inceputul lunii octombrie si creasc mai ales în padurile de foioase. Fierbeti 3 litri de apa cu 200 ml de otet si când clocoteste adaugati ciupercile. Amestecati continuu cu o lingura de lemn si când lichidul incepe din nou sa fiarba, luati vasul la o parte si lasati-l acoperit 10 minute. Puneti apoi ciupercile într-un lighean cu apa rece si spalati-le foarte bine. Limpeziti-le în 2-3 ape reci, apoi puneti-le în alt vas cu putin usturoi. Separat fierbeti restul de 200 ml de otet cu 1/2 litru de apa, foi de dafin, sare si piper si când clocoteste turnati peste ciuperci. Lasati-le sa absoarba lichid si, peste o ora, puneti-le în borcane si legati-le cu celofan.

  3. Trebuie sa le incerc si eu

  4. Nina Apostoleanu

    Delicioase ghebele murate

  5. Hai sa va propun eu o reteta de ghebe marinate sa vedeti cum le fac eu:

    Ingrediente pentru ghebe murate:
    5 kg ciuperci (ghebe)
    3 kg ceapa
    1/2 l otet
    1,5 l apa
    2 linguri sare mare
    100 ml ulei
    3 linguri miere de albine
    piper boabe
    ienibahar boabe
    foi de dafin,frunza de visin,

    Mod de preparare ghebe murate:

    Ciupercile le speli, le tai fasii, le fierbi 20 minute.Strecori, clatesti sub jet de apa.lasi la scurs.

    Ceapa taiata juliene, o treci prin baitzul clocotit obtinut din :Otet, apa, sare, miere, ulei, condimente.

    Asezi un strat de ciuperci, un strat de ceapa, pana umplii borcanul. Acoperi cu baitz clocotit, capsezi. Sterilizezi 40 minute,invelesti borcanele in paturi, lasi sa se raceasca treptat. Ies foarte bune si foarte gustoase,

    Pofta buna!

  6. Toate retetele de ciuperci murate sunt bune. Insa eu prefer sa le fac iuti, ca asa imi plac mie ciupercile murate

  7. Manolescu Geanina

    nebunie sunt ciupercile murate 🙂 Pur si simplu nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.