Gem de zmeura

Printeaza

O reteta de gem de zmeura din: zmeura, zahar si zeama de lamaie.

Ingrediente:Gem de zmeura

  • 3 kg zmeură
  • 2 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie mare

 

Mod de preparare:

Se alege zmeura bine coaptă, proaspătă, se curăţă de frunzuliţe, apoi se spală într-o strecură­toare, sub jet de apă, de praf şi de nisip. Fructele spă­late se pun într-o cratiţă emailată, alternând stratul de zmeură cti zahărul şi cu zeama de lămâie.

Se lasă de seara până dimineaţa, apoi se fierbe la foc tare, ca să se lege siropul repede, până nu se terciuiesc fructele.

Se pune gemul fierbinte în borcane, care se aşază în pături, să se răcească treptat, la căldură. Borcanele se depozitează în cămară.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.