Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie

Printeaza

Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie din: prune, zahar, scortisoara, lamaie, unt.

 

Ingrediente:Gem de prune cu scortisoara

  • 2kg de prune, tocate grosier după îndepărtarea sâmburilor
  • 2kg de zahăr
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3 batoane de scorţişoară (opţional)
  • 1 cub mic de unt

 

 

Mod de preparare:

Sterilizează borcanele şi orice alt echipament înainte de a începe (vezi caseta din dreapta jos).

Pune două farfurioare în congelator – vei avea nevoie de ele pentru a testa dacă gemul este gata (sau foloseşte un termometru de zahăr).

Pune prunele într-o oală şi adaugă 200ml de apă.

Dă ingredientele în clocot, apoi fierbe-le circa 10 minute, până când prunele devin moi, dar nu se dezintegrează.

Adaugă zahărul, scorţişoara măcinată şi zeama de lămâie, apoi lasă zahărul să se dizolve încet, tară a fierbe. Va dura circa 10 minute.

Măreşte flacăra şi dă gemul în clocot. După circa 5 minute, transferă puţin gem pe o farfurioară răcită.

Aşteaptă câteva secunde, apoi apasă pe gem cu vârful degetului. Dacă se încreţeşte, e gata.

Dacă nu, mai fierbe-l câteva minute, apoi repetă testul, cu o altă farfurioară răcită.

Dacă ai un termometru de zahăr, acesta ar trebui să indice 105°C când gemul e gata.

Ia gemul de pe foc şi adaugă batoanele de scorţişoară (dacă foloseşti) şi cubul de unt.

Scorţişoara va arăta bine în borcane, iar untul vaîncepărta orice urmă de spumă.

Lasă gemul să se răcească 15 minute, pentru a împiedica lăsarea pe fundul borcanelor a cocoloaşelor de fructe.

Transferă gemul în borcane fierbinţi, sigilează-le şi lasă-le să se răcească de tot.

Poate fi păstrat 1 an într-un loc uscat şi răcoros.

După deschiderea borcanului, ţine-l în frigider.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rulada cu prune uscate si muschi file

Rulada cu gem de prune

Rulada cu gem de prune din: oua, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, gem de prune, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic praf de copt zahăr vanilat coajă de lămâie 1 borcan cu gem de prune (400 g) zahăr pudră sau scorţişoară   Mod de […]

Briose_cu_gem_de_prune

Briose cu gem de prune

Briose cu gem de prune din: oua, zahar, unt, smantana, faina, praf de copt, gem de prune, zahar vanilat, portocala. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 40 g unt 200 ml smântână 300 g făină 1 praf de copt câteva linguri de gem de prune 1 pliculeţ de zahăr vanilat coaja rasă de la 1/2 […]

 

Wild plums jam

Gem de prune cu mieji de caise

Gem de prune cu mieji de caise din: prune bine coapte, zahar, miji de caise. Ingrediente: 1 kg prune bine coapte 100 g zahăr mieji de caise     Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le pe jumătate şi îndepărtează sâmburii. Pune prunele în tingirea de dulceaţă, la foc domol, dar nu direct pe plită, ci pe […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.