Gem picant de ardei

Printeaza

Gem picant de ardei din: ardei, anason, usturoi, rosii, zahar, otet, cimbrisor, ghimbir.

Ingrediente:Gem picant de ardei

  • 8 ardei capia
  • 10 ardei iuţi roşii
  • 1 anason
  • 5 căţei de usturoi
  • 400 g roşii cherry
  • 750 g zahăr brun
  • 250 ml oţet de vin roşu
  • cimbrişor verde
  • rădăcină de ghimbir

 

Mod de preparare:

Curăţă ardeii. Pune-i într-un robot împreună cu usturoiul şi rădăcina de ghimbir şi toacă totul mărunt. Pune oţetul şi zahărul într-o cratiţă emailată, amestecă şi adaugă pulpa de roşii cherry (cel mai uşor e să le dai pe răzătoarea mare) şi amestecul de ardei.

Adu compoziţia la punctul de fierbere, adaugă steluţa de anason, o crenguţă de cimbrişor şi ţine pe foc mic 40-50 de minute, amestecând mereu. Când devine lipicios, lasă gemul pe foc zece minute, amestecând mereu, ca să nu se lipească.

Pune-l în borcanele sterilizate şi lasă-le să se răcorească.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Gem picant de ardei
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.