Gem de macese (delicios)

Printeaza

Gem de macese din: macese, whisky, zahar, gelifiant.

Ingrediente:Gem de macese

  • 1000 g măceşe coapte
  • 4 cl whisky
  • 500 g zahăr
  • gelifiant

 

 

Mod de preparare:

Fructele coapte se spală şi, cu un cuţit, li se taie vârfurile ascuţite. Se toarnă într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierb până se înmoaie.

Se toacă în maşina de tocat, cu discul pentru fructe, sau se trec prin maşina de făcut piure, pentru a se separa sâmburii şi perişorii.

Cel mai bine se îndepărtează perişorii cu cuţitul sau cu lingura.

Pulpa astfel obţinută se cântăreşte şi se amestecă în proporţie de 1:1 cu zahăr gelifiant, se respectă timpul de fierbere şi, înainte de turnarea în borcane, se adaugă whisky.

Se toarnă rapid în borcane, care se întorc şi se lasă circa 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.