Gem delicios de zmeura cu lamaie

Printeaza

Gem delicios de zmeura cu lamaie din: zahar, zmeura, apa, lamaie.

Ingrediente:Gem delicios de zmeura cu lamaie

  • 1 kg zmeură
  • 500 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 1/2 lămâie mică

 

Mod de preparare:

Pui apa şi zahărul în vas şi faci un sirop. Speli zmeu­ra şi o pui în sirop. Eu am un tuci special, din fontă, în care nu se lipeşte, dar dacă pui fructele în cra­tiţă obişnuită, trebuie să aşezi pe ochiul aragazu­lui o bucăţică de tablă, să nu aibă putere focul (să fie moderat) şi să nu se lipească.

Amesteci foarte des în dulceaţă şi laşi să fiarbă uşor, la foc potrivit. Când s-a legat ca o miere fluidă, storci zeama de la lămâie şi mai fierbi puţin. Eu nu,pun nimic altceva pentru închegare, nici esenţe, las fructele să-şi păs­treze esenţa lor.

Pun dulceaţa fierbinte în borcănele. în borcan pui o linguriţă să preia temperatură, ca să nu se spargă borcanul, iar după ce s-a umplut borcănelul, scoţi linguriţa şi o muţi în următorul borcan.

Pentru dulceaţă, consistenţa trebuie să fie subţite, dacă vrei gem, mai laşi să fiarbă puţin, până devine mai groasa. După răcire, dulceaţa (gemul) se mai îngroaşă puţin.

Fără capa­ce, dai borcanele umplute la cuptor, până se face o pojghiţă subţire deasupra. Apoi te-scoţi, le strângi capacele şi le laşi acoperite cu un prosop până a doua zi, când le duci în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.