Gem delicios de morcovi

Printeaza

Gem delicios de morcovi din: morcovi, zahar, lamaie, esenta vanilie, apa.

Ingrediente:Gem_delicios_de_morcovi

  • 2 kg carote (morcovi)
  • 1 kg zahăr
  • 1-2 linguriţe sare de lămâie
  • esenţă de portocale sau de vanilie
  • 1 pahar cu apă

 

Mod de preparare:

Alegi morcovi potriviţi ca mărime, cu o culoare portocalie intensă, îi speli bine de nisip şi pământ, îi cureţi şi îi speli din nou. Ii dai prin răzătoarea mare. Pentru a îndepărta mirosul specific, morcovii se opăresc timp de 10 minute. Ii scurgi bine şi îi aşezi în vasul în care va fierbe gemul. Presari zahărul, adaugi apa şi fierbi până ce morcovii devin transparenţi, de culoare roşie-portocalie, iar gemul este bine legat.

Fierberea durează 25-30 de minute, iar cu 5 minute înainte de sfârşitul fierberii, adaugi sarea de lămâie. După ce iei vasul de pe foc, adaugi esenţa de portocale sau de vanilie. Pui gemul în borcane, etanşezi bine cu celofan şi dai borcanele în cămară, la rece şi întuneric.

 

Gem delicios de morcovi

Gem_delicios_de_morcovi

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.