Gem delicios de corcoduse

Printeaza

Gem delicios de corcoduse din: corcoduse coapte, zahar, zeama de lamaie.

Gem_delicios_de_corcoduse

Ingrediente:

  • 2 kg corcoduse coapte
  • 1 1/2 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Speli bine corcoduşele, le alegi doar pe cele coapte şi sănătoase.

Le aşezi într-un vas astfel: 1 strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul strat fiind de zahăr.

Le laşi la macerat peste noapte. A doua zi aşezi vasul la foc mic şi ţii până când scade compoziţia la jumătate.

Stre­cori, ca să îndepărtezi sâm­burii, adaugi zeama de lămâie şi o mai fierbi cel puţin 30 de minute.

Torni fierbinte în borcane sterilizate, care se închid er­metic. Le păstrezi la loc cald până a doua zi, când le poţi depozita.

Gem delicios de corcoduse

Gem_delicios_de_corcoduse

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.