Gem delicios de caise cu lamaie

Printeaza

Gem delicios de caise cu lamaie din: caise zahar, lamaie.

Gem delicios de caise cu lamaie

Ingrediente:

  • 2 kg caise coapte (nu mai mult)
  • 1,750 kg zahăr
  • 1 lămâie mare (zeama şi coaja rasă)

Mod de preparare:

Speli fructele, le scoţi sâmbu­rii, le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le pui obligatoriu în frigider, de seara până dimineaţa.

Dimineaţa le fierbi la foc mare, nu mai mult de 20- 25 de minute (pentru a nu-şi schimba culoarea).

Pui gemul în borcane, pe care le închizi şi le sterilizezi timp de 20 de minute, după ce a început apa să fiarbă.

Laşi să se răcească şi aşezi borcanele în cămară. Zeama de lămâie poate fi înlocuită cu o linguriţă de sare de lămâie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte bun gemul de caise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.