Gem delicios de caise cu lamaie
PrinteazaGem delicios de caise cu lamaie din: caise zahar, lamaie.
Ingrediente:
- 2 kg caise coapte (nu mai mult)
- 1,750 kg zahăr
- 1 lămâie mare (zeama şi coaja rasă)
Mod de preparare:
Speli fructele, le scoţi sâmburii, le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le pui obligatoriu în frigider, de seara până dimineaţa.
Dimineaţa le fierbi la foc mare, nu mai mult de 20- 25 de minute (pentru a nu-şi schimba culoarea).
Pui gemul în borcane, pe care le închizi şi le sterilizezi timp de 20 de minute, după ce a început apa să fiarbă.
Laşi să se răcească şi aşezi borcanele în cămară. Zeama de lămâie poate fi înlocuită cu o linguriţă de sare de lămâie.
Pofta buna!
Foarte bun gemul de caise