Gem de zmeura cu zeama de lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de gem cu: zmeura, zahar, lamaie.

Gem_de_zmeura_cu_zeama_de_lamaie_02

Gem de zmeura cu zeama de lamaie

 

Ingrediente:

  • 3 kg zmeură
  • 2 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie mare

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi zmeură bine coaptă, proaspătă, neter­ciuită, o cureţi de frunzuliţele scăpate, apoi o pui în strecurătoare şi o speli sub jet de apă, de praf şi de nisip.

Gem_de_zmeura_cu_zeama_de_lamaie

Dacă zmeura nu va fi foarte proaspătă, se va terciui şi-şi va pierde sucul. Fructele spălate le pui într-o cratiţă emaila­tă, alternând stratul de zmeură cu zahărul şi cu zeama de lămâie.

Laşi de seara până dimineaţa, ca să-şi lase zeamă. Apoi fierbi la foc tare ca să se lege siropul repede, până nu se terciuiesc fructele. Pui gemul fierbinte în borcane, pe care le aşezi în pături pentru a se răci treptat, la căldură.

Gem_de_zmeura_cu_zeama_de_lamaie_02

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.