Gem de prune cu scortisoara

Printeaza

Gem de prune cu scortisoara din: prune, zahăr, beţişor de scorţişoară, zahăr vanilat, apa.

Gem_de_prune_cu_scortisoara

Ingrediente:

  • 1 kg prune
  • 400 g zahăr
  • apă cât cuprinde
  • 1 beţişor de scorţişoară
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Tai prunele pe jumătate şi scoţi sâmburii. Pui pru­nele la fiert la foc potrivit cu zahăr, apă şi cu scorţişoară. Când gemul este aproape gata, adaugi şi zahărul vanilat.

Gemul este fiert atunci când compoziţia nu se ames­tecă la loc dacă pui puţin pe o farfurie şi trasezi o linie pe mijloc.

Gemul trebuie să fie puţin fluid, pentru că se mai întăreşte la răcire. Torni gemul în borcane încălzite, pe care le pui în tava de aragaz şi apoi în cup­torul încins (dar oprit) cam 15 minute. Scoţi borcanele, pui capacele şi le laşi la răcit, învelite în prosoape.

Gem de prune cu scortisoara

Gem_de_prune_cu_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.