Gem de prune brumarii

Printeaza

Gem de prune brumarii din: prune brumarii, zahar, pastaie de vanilie, baton de scortisoara, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:Gem_de_prune_brumarii

  • 2 kg prune brumarii
  • 1 kg zahar
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 1 baton scortisoara
  • 1 zeama de lamaie

 

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le laşi la scurs într-o strecurătoare, apoi le tai în jumătate, îndepărtezi sâmburii şi le aşezi într-o cratiţă mare.

Presari peste ele zahărul, amesteci, acoperi cratiţa şi o laşi la frigider până a doua zi, ca să-şi lase zeamă.

A doua zi, aşezi vasul la fiert, la început la foc mic, până se topeşte zahărul, apoi laşi focul moderat.

Amesteci din când în când şi îndepărtezi spuma care se formează deasupra. Adaugi păstaia de vanilie şi batonul de scorţişoară.

Când începe să se îngroaşe, aşezi sub vas o tablă, să nu se prindă de fundul vasului şi amesteci mai des.

Adaugi zeama de la o lămâie. Faci proba cu o picătură de gem pe marginea unei farfurii şi când este suficient de legat, opreşti focul şi laşi gemul să se răcorească puţin.

Aşezi gemul fierbinte în borcane calde, uscate, le aşezi în cuptor, la foc foarte mic şi le laşi să se sterilizeze circa 25 de minute.

Le sigilezi cu capace înfiletate şi le laşi în cuptor, după ce stingi focul, până se răcesc complet.

Le depozitezi în cărnară până vor fi folosite.

 

Gem de prune brumarii

Gem_de_prune_brumarii

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.