Gem de pere cu aroma de lamaie

Printeaza

Gem de pere cu aroma de lamaie din: pere, lamaie, zahar

Ingrediente:Gem_de_pere_cu_aroma_de_lamaie

  • 2 kg pere
  • 3 lămâi de dimensiune medie
  • 1 kg zahăr

 

Mod de preparare:

Speli perele, le cureţi şi le tai în sferturi, îndepărtând codiţele şi cotoarele. Le stropeşti cu zeama de lămâie şi le presari cu zahărul. Le laşi astfel 1/2 oră, în frigider. Cureţi cu grijă coaja galbenă a lămâilor, evitând să tai şi partea albă, care este amăruie.

Intr-o cratiţă cu baza mare, groasă, special destinată dulceţurilor, pui la fiert perele cu 1 cană de apă, zahărul, zeama de lămâie şi coaja. Fierbi gemul la foc mediu, amestecând mereu cu lingura de lemn pentru dulceţuri, pentru ca apa să se evapo re mai repede. Când pare că s-a îngroşat, pui o lingură de gem pe o farfurie pe care ai păstrat-o 5 minute în congelator. Treci cu marginea lingurii prin mijlocul petei de gem şi, dacă nu se mai unesc cele două părţi formate, gemul este gata.

Il pui în borcane de 400 ml, fierbinţi, în prealabil sterilizate în cuptor şi aşezate pe suporturi metalice. Infiletezi capacele si lasi borcanele sa se raceasca lent.

 

Gem de pere cu aroma de lamaie

Gem_de_pere_cu_aroma_de_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.