Gem de macese

Printeaza

Gem de macese

Ingrediente:Gem de macese

  • 500 g măceşe roşite bine
  • 250 g zahăr
  • 500 ml apă

 

Mod de preparare:

Se curăţă măceşele de sâmburi şi de partea lânoasă Se pune apa cu zahăr la fiert şi, când a dat în clocot, se pun fructele.Totul clocoteşte încet până începe să se lege.

Se pune gemul în borcane şi se pun acestea în cămară rece, în dulapul de zestre braşovenescacila”, în toate formele ei, ,dulceţ”, şerbet, sirop, peltea, „coardă”, era bine cunoscută si în sud si în Moldova, încă inainte de fanarioţi.

Incoming search terms:

  • peltea de macese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.