Gem de josta

Printeaza

Gem de josta din: fructe de josta, fructoza, pectina, scortisoara, rachiu.

Ingredinete:Gem de josta

  • 1000 g fructe de josta
  • 500 g fructoză
  • 3 linguri de pectină
  • 1 păstaie   de vanilie
  • 1 beţişor de scorţişoară
  • 3 cl rachiu de zmeură

 

Mod de preparare:

Fructele de josta se spală, se tamponează cu un prosop, se pisează cu grijă într-o cratiţă, se adaugă, eventual, o ceaşcă de apă şi se pun le fiert. Pasta obţinută se pasează sau se strecoară pentru a se separa de sâmburi.

Se adaugă pectina, scorţişoara şi miezul vaniliei şi se dau toate în clocot.

Se adaugă zahărul şi se dă iar în clocot amestecând continuu. După scurgerea timpului de fierbere indicat se adaugă rachiul de zmeură, se face proba şi se toarnă în borcane, care se întorc şi se lasă cam 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.