Gem de gutui cu miere de salcam

Printeaza

Gem de gutui cu miere de salcam din: gutui, pectina, miere.

Ingrediente:Gem de gutui cu miere de salcam

  • 1000 g gutui
  • 2 linguri de pectină din mere
  • 300 g miere de salcâm

 

 

Mod de preparare:

Gutuile se spală şi se freacă cu un prosop pentru ca să li se îndepărteze puful, care conţine uleiuri eterice nedorite.

Nu se curăţă nici de coajă, nici de sâmburi, ci se taie cubuleţe, se fierb într-o cratiţă cu puţină apă (cât să nu se ardă) până se înmoaie, apoi se pasează şi se lasă la răcit.

Se pun iar pe foc cu pectina până fierb, se adaugă mierea şi se dă iar în clocot. Se toarnă fierbinte în borcanele pregătite.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Gem de piersici

Gem de dovleac si gutui

Gem de dovleac si gutui din: gutui, dovleac, lamai, portocala, zahar. Ingrediente: 1000 g gutui 1000 g dovleac 2 lămâi 1 portocală 1000 g zahăr gelifiant 2:1     Mod de preparare: Puful de pe gutui se îndepărtează cu un prosop. Gutuilde se spală şi se taie cubuleţe mici, fără a li se scoate cotorul. […]

 

retete

Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa

Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa din: gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]

 

 

retete

Gem de gutui cu nuca

Gem de gutui cu nuca din: gutui, zahar, nuca, apa. Ingrediente: 10 kg gutui 2 kg zahăr miezul de la 50 de nuci 4 l apă   Mod de preparare: Speli bine gutuile de puf şi de praf. Apoi iei câte una, îi tai cotorul şi o tai pe jumătate, scoţându-i căsuţa cu seminţe. Dai […]

 

Gutui coapte cu stafide

Gutui coapte cu stafide

Gutui coapte cu stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, miere, margarina. Ingrediente: 3 gutui 100 g stafide 100 g miez de nucă 2 linguri miere 2 linguri margarină   Mod de preparare: Alegem trei gutui, le spălăm, le tăiem un capac şi eliminăm sâmburii şi miezul tare. Miezul de nucă îl lăsăm câteva minute […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.