Gem de clementine, portocale si levantica

Printeaza

Se fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se strecoa­ră. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se rade coaja de la 5 clementine.

Poate te itnereseaza si Gem de roşii, cu aromă de vanilie

Se încălzeşte siropul şi se adaugă feliile de portocale şi coaja de clementine. Se lasă să fiarbă la foc moale între o oră şi o oră şi jumătate. Se face proba: se scoate o linguriţă de dulceaţă pe o farfurie curată şi se lasă să se răcească. Dacă este legată, este gata; dacă nu, se mai lasă să fiarbă. Se toarnă în borcane.

Gem de clementine, portocale si levantica

Gem de clementine, portocale si levantica

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun gemul de clementine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.