Gem de cirese cu otet balsamic

Printeaza

Gem de cirese cu otet balsamic din: cirese, zahar, otet balsamic, visine.

Ingrediente:Gem de cirese cu otet balsamic

  • 1000 g cireşe
  • 1000 g zahăr gelifiant 1:1
  • 5 cl oţet balsamic
  • 5 cl lichior de vişine

 

 

Mod de preparare:

Cireşele se spală şi se curăţă de codiţe, apoi de sâmburi. Se toarnă într-o cratiţă largă, de oţel inoxidabil, şi se încălzesc încet. Acum se pot adăuga zahărul gelifiant şi oţetul balsamic.

Amestecul rezultat se lasă la foc mic, apoi se dă în clocot repede şi se lasă să clocotească 4 minute. Se face proba, apoi se adaugă lichiorul de vişine.

Se toarnă în borcanele pregătite, care se închid şi se întorc timp de 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.