Gem de catina

Printeaza

Gem de catina din: catina, zahar.

Ingrediente:Gem_de_catina

  • 2 kg catina
  • 800 g zahar

 

 

Mod de preparare:

Alegi fructe intens colorate, care se coc la sfârșitul lunii octombrie. Pui boabele de cătină în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece, apoi le cureți de codițe.

Le pui la fiert într-o cratiță smălțuită, cu apă cât să le acopere. Le fierbi timp de 5 minute, apoi le scurgi.

Pasezi în blender cantități mici de fructe pe care le pasezi apoi printr-o sită, astfel încât pe aceasta să rămână numai semințele. În felul acesta, profiți și de substanțelele nutritive din coaja de cătină, știut fiind că uleiul de cătină este prezent mai mult în coaja boabelor.

Pui la fiert din nou pasta de fructe împreună cu zahărul, pentru 15-20 de minute. Amesteci permanent deoarece în prezența zahărului, pasta de fructe se prinde mai ușor de baza vasului. Când gemul a mai scăzut, iei cratița de pe foc și umpli borcane de 400 ml, în prealabil spălate, sterlizate și așezate pe suporturi metalice. Înfiletezi capacele și depozitezi borcanele în cămară.

Gem de catina

Gem_de_catina

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gem de catina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.