Gem de capsuni si ananas

Printeaza

Gem de capsuni si ananas din: capsuni, ananas, lamaie, zahar, gelifiant, lichior de cocos.

Ingrediente:Gem de capsuni si ananas

  • 1 kg căpşuni
  • 1 ananas mic
  • coaja de la 1 lămâie dată pe râzătoare
  • 500 g zahăr
  • gelifiant
  • 4 cl lichior de cocos sau rom alb

 

Mod de preparare:

Ananasul se curăţă de coajă, se taie sferturi şi se curăţă de cotor. Apoi se mărunţeşte, iar căpşunile se spală şi se taie sferturi.

Cel mai simplu se lucrează cu compot de ananas.

Fructele tăiate se amestecă cu zahărul gelifiant şi se lasă 3-4 ore acoperite. Apoi se pun pe foc şi, amestecând continuu, se lasă până fierb, apoi se lasă să clocotească.

Spre sfârşitul timpului de fierbere indicat se adaugă romul sau lichiorul, se mai amestecă o dată temeinic şi se face proba de gelatinizare.

Se toarnă rapid în borcane, până la buză, iar acestea se închid cu capace twist-off şi se întorc timp de 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.