Gem de caise decojite

Printeaza

Gem de caise decojiteGem de caise decojite

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 600 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii. Le pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de lămâie.

Amesteci mereu cu o lingură de lemn ca să nu se prindă dulceaţa. Când s-a legat siropul, iei cratiţa de pe foc şi o acoperi cu un şervet curat, umezit în apă.

După ce s-a răcit puţin gemul, îl torni în borcane pe care le acoperi cu un şervet umed până se răceşte complet. Le legi bine cu hârtie pergament sau cu celofan.

Gem de caise decojite

Gem de caise decojite

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • gem de piersici decojite
  • gem caise decojite

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.