Gem de banane cu lamaie

Printeaza

Gem de banane cu lamaie din: vinars, lamaie, banane, zahăr gelifiant.

Gem_de_banane_cu_lamie

Ingrediente:

  • 2 linguri vinars
  • 2 lămâie
  • 500 g banane foarte coapte
  • 400 g zahăr gelifiant

Mod de preparare:

Se storc lămâile. Se decojesc bana­nele şi se pasează cu suc de-lămâie; se amestecă într-o cratiţă cu zahărul gelifiant. Se dau în fiert.

Se lasă să fiarbă la foc moale 3 min. amestecând continuu, până se obţine o marmeladă groasă.

Se adaugă vinar­sul şi gemul fierbinte se toarnă în borcane clătite cu apă fierbinte. Se închid imediat borcanele.

Gem de banane cu lamie

Gem_de_banane_cu_lamie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Gem de zmeură cu ghimbir

Gem de zmeură cu ghimbir din: zmuera, ghimbir, miere. Usor de preparat si foarte gustos.  Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere     Mod de preparare: Se curăță și se spală zmeura. Se pregătește un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine și se […]

Reteta zilei: Gem de ananas

Gem de ananas din: ananas, zahar, lamaie, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 5 bucati ananas, 400gr zahăr 1 lămâie 2 bețișoare de scorțișoară 4 stelute anason 5 cuisoare   Mod de preparare: Pregătiți ananasul, curatati bine de coaja si spalati. Dati ananasul pe razatoare si adaugati intr-o cratia, iar peste presarati condimentele si sucul de lamaie. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.