Gem de afine

Printeaza

Gem de afine din: afine, zahar, pectina, acid citric.

Ingrediente:Gem de afine

  • 1000 g afine
  • 500 g zahăr
  • 30 g pectină
  • 1 lingură acid citric

 

Mod de preparare:

Afinele se aleg cu grijă, se cântăresc şi se pisează cu furculiţa (sau se pasează cu blenderul de mână, în cratiţă).

Pectină se amestecă cu zahăr (maximum 100 g), apoi se toarnă peste afine şi se pune totul pe foc până fierbe.

Se lasă să clocotească minimum 3-4 minute, se adaugă acidul citric şi se toarnă în borcanele pregătite, după ce se face proba.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.