Gem de caise

Printeaza

O reteta de gem de caise din: caise, suc de mere, zahar, suc de lamaie si unt. Dacă reduci cantitatea de zahăr adăugat la acest gem, vei obţine aroma intensă de caise, fără să fie prea dulce.

Ingrediente:

  • 1,5 kg de caise
  • 200 ml suc de mere
  • 1kg de zahar cu pectina
  • sucul de la 1 lamaie mare
  • 1 lingurita de unt

 

Mod de preparare:

Se aşază câteva farfurioare în congelator. Se taie caisele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Se toacă, apoi se aşază într-o cratiţă mare laolaltă cu sucul de mere. Se sparg câţiva sâmburi, se scot miejii dinăuntru şi se adaugă în cratiţa cu caisele (este opţional, dar va da o extra aromă). Se aduce totul la punctul de fierbere, se dă focul mai mic şi se fierbe constant 10 minute, până când se înmoaie caisele.

Se adaugă zahărul şi sucul de lămâie, apoi se amestecă totul bine pe foc mediu, ca să se dizolve zahărul. Se dă focul mai tare şi se fierbe 20 de minute până când se leagă gemul. Se verifică dacă s-a legat aşezând un strop de gem pe una dintre farfuriile din congelator. Se lasă puţin, apoi se apasă gemul cu degetul. Dacă face cute, este gata. Dacă nu, se mai lasă să fiarbă încă 5 minute şi se verifică din nou.

Se ia de pe foc, se adună orice spumă de deasupra dacă se formează, apoi se amestecă untul. Se lasă la răcit 10 minute, se mai amestecă o dată, apoi se aşază cu un polonic în borcane sterilizate şi încălzite. Se închid cu capac, se etichetează şi se păstrează la frigider 4-6 săptămâni.

Gem de caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.