Gelatină de cocos cu frăguţe

Printeaza

O reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata.

Ingrediente:Gelatină de cocos cu frăguţe

  • 2 coşuleţe de frăguţe
  • 150 g cocos uscat, ras
  • 4 foi de gelatină
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 40 g zahăr pudră
  • câteva frunzuliţe de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi frăguţele cu delicateţe, puneţi-le într-un castronel şi presăraţi peste ele zahăr tos. Amestecaţi-le cu atenţie să nu le sfărâmaţi, apoi puneţi-le în frigider. Mixaţi cocosul cu 7 dl de apă caldă, lăsaţi compoziţia în infuzie timp de 5 minute, apoi filtraţi-o printr-o sită deasă, păstrând laptele de cocos într-un castron.

După ce aţi înmuiat gelatina în apă rece câteva minute, stoarceţi-o şi topiţi-o în două linguri de apă caldă. încorporaţi-o în lapte­le de cocos împreună cu zahărul pudră, amestecând până obţineţi o compoziţie moale şi omogenă. Adăugaţi o treime din cantitatea de frăguţe întregi şi amestecaţi iar. Porţionaţi preparatul în patru forme de câte o porţie şi puneţi-le în frigider cel puţin 3 ore.

Când serviţi, cufundaţi rapid în apă clocotită formele şi răsturnaţi-le pe farfurioare de desert, ornându-le cu frăguţele rămase şi cu frunzuliţele de mentă bine spălate şi şterse.

Gelatină de cocos cu frăguţe

Gelatină de cocos cu frăguţe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.