Gelatina cu fructe
PrinteazaGelatina cu fructe din: capsuni, zahar, lamai, kiwi, gelatina, menta, frisca.
- 500 g căpşuni
- 50 g zahăr brun
- 1 lămâie verde
- 4 kiwi
- 2 linguri sirop de căpşune
- gelatină
- mentă
- 175 ml frişca lichidă
- zmeură
Mod de preparare:
Se spală capsunile si se taie cuburi mici care se pun într-un vas. Se adaugă suc de lămâie şi siropul de căpşune. Se acoperă şi se lasă 20 de minute la rece.
Se scurg apoi căpşunele, se păstrează 3 linguri de suc care se pun pe foc şi se amestecă cu gelatina înmuiată în apă. Se pune peste căpşuni.
Se lasă 2 ore la rece.
Se aşază cercuri de metal în farfurii, se repartizează căpşunele, se pune frişcă bătută, kiwi tăiat rondele iar frişcă şi se ridică cercul de metal. Se aşază zmeură deasupra şi se decorează cu putina menta.
Pofta buna!