Geantak

Printeaza

Geantak din: faina, iaurt, drojdie, sare, ulei, carne tocata de vita, ceapa, cimbru, menta, ou, smantana, margarina si ulei.

Ingrediente:Geantak

pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 3 cesti de iaurt (sau apa calduta)
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 4-5 linguri ulei

pentru umplutura:

  • 1 kg carne tocata de vita (pui)
  • 4-5 cepe
  • cimbru
  • menta

iti mai trebuie:

  • 1 ou
  • 1 cana cu smantana
  • margarina
  • ulei

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat de pâine pe care îl laşi la dospit: între timp, prepari umplutura. într-un bol, amesteci carnea cu mirodeniile şi ceapa tocată fin.

La frământat, pui şi câteva linguri cu apă. Apa face ca umplutura să fie pufoasă şi are rol de liant. Acoperi şi laşi la rece.

Impărţi aluatul în suluri, din care tai bucăţi şi le faci bile. în­tinzi fecare bilă în formă de cerc. Aşezi umplutura pe jumătate de disc şi acoperi cu cealaltă parte. Lipeşti bine.

Fiecare plăcintuţă o treci apoi printr-o baie de ulei şi o aşezi într-o tavă (de regulă tava e rotundă) cu închizătura în sus, într-o parte, una după alta până se umple tava.

Faci un amestec de ou bătut cu smântână şi aco­ peri plăcinta. Laşi la dospit puţin, apoi coci la foc potrivit, până se rumeneşte.

Imediat treci marga­rina pe deasupra plăcintei, să fie cât mai fragedă şi acoperi plăcin­ta cu un prosop. E bună atât cal­dă, cât şi rece.

Geantak

Geantak

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • geantak
  • reteta geantak

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.