Gaufre cu crema de cafea

Printeaza

 Gaufre cu crema de cafea din: oua, faina, lapte, praf de copt, zahar, crema de vanilie, cafea, kiwi, portocale, migdale, sare, ghimbir, cuisoare.

Ingrediente:Gaufre cu crema de cafea

  • 3 ouă
  • 450 g făină
  • 460 ml lapte dulce
  • praf de copt
  • 60 g zahăr tos
  • 5 bucăţi de zahăr cubic
  • un plic cu cremă de vanilie
  • cafea instant
  • două bucăţi de kiwi
  • două portocale
  • 50 g migdale
  • sare
  • pudră de ghimbir
  • pudră de cuişoare
  • unt

 

Mod de preparare:

O portocală se spală, se şterge cu un şervet şi se rade coaja. Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se adaugă o lingură de cafea instant şi se amestecă. Se acoperă cu un capac şi se introduce la rece.

Ouăle se sparg într-un castron şi se mixează până când îşi dublează volumul. Se adaugă sarea, zahărul tos şi restul de lapte. Se amestecă, se adaugă un pliculeţ cu praf de copt, coaja rasă de portocală şi făina.

Se mixează totul, se adaugă zahărul cubic spart în bucăţi mai mici şi se amestecă. Se încinge o formă de gaufre, se unge cu unt, se toarnă din aluat şi se coace timp de cinci minute.

Se lasă să se răcească pe un grătar, se unge cu crema de cafea şi se decorează cu felii de kiwi, portocale şi migdale întregi. In aluat se mai pot adăuga pudră de ghimbir şi cuişoare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.