Gauffre cu physalis si caramel

Printeaza

Gauffre cu physalis si caramel din: faina, sare, unt, frisca, oua, praf de copt, lapte, zahar, zahar vanilat, fructe physalis.

Ingrediente:Gauffre_cu_physalis_si_caramel

  • 250 g făină
  • 4 g sare
  • 200 g unt
  • 400 ml frişcă
  • 4 ouă
  • un pliculeţ praf de copt
  • 300 ml lapte
  • 220 g zahăr tos
  • 3 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 300 g fructe physalis
  • rom
  • 100 g migdale
  • 50 g nuci caramelizate
  • 50 g portocale confiate

 

Mod de preparare:

Se dă focul la minim, se adaugă 300 ml frişcă, se amestecă cu grijă ca să nu dea în foc apoi se adaugă untul.

Se adaugă un pliculeţ de zahăr vanilinat şi o lingură cu rom, se amestecă, se ţine pe foc până dă în clocot apoi se lasă la răcit. Intr-un bol se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi ouăle.

Se toarnă untul rămas topit şi răcit şi laptele rece, se mixează, se adaugă zahărul şi zahărul vani¬linat rămas şi încă o lingură cu rom.

Se mixează până se obţine un aluat curgător nai gros, eventual adăugând încă puţin lapte sau făină, după caz. Se lasă să se odihnească 30 de minute, se toarnă în formele de gauffre şi se coace.

După ce s-au răcit goffrele se pune deasupra sosul caramel amestecat cu nucile caramelizate măcinate şi portocalele confiate şi migdalele tocate. Se aşază fructele de physalis şi se servesc imediat.

 

Gauffre cu physalis si caramel

Gauffre_cu_physalis_si_caramel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.