Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte

Retete de Sarbatoare: Gasca la cuptor cu galuste

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

Ciorba delicioasa de gasca

O reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:  1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare […]

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gâscă în manta de şunca

Piept de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz, sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar, smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare) sare piper 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata) 4 fire praz 1 lingura margarina 400 […]

Gâscă umplută cu mere

Gasca umpluta cu prune si mere

Gasca umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg) sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1 […]

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastramă de gâscă

O reteta savuroasa de Pastramă de gâscă din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru […]

Ficat de gasca la gratar

Ficat de gasca cu carnati si slanina

Ficat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare […]

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca, leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g foi de placinta 500 g carne de gasca 4 legaturi leurda 300 g telemea 1 ceapa 150 – 200 ml ulei 1 ou sare piper     Mod de preparare: […]

Friptura de rata cu prune

Friptura de gasca

Friptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa.   Ingrediente: 1 gasca tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa       Mod de preparare: Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, […]

Gasca salbatica marinata

Gasca crocanta

Gasca crocanta din: morcov, telina, ceapa, gasca, pelin, sare, piper si amidon.   Ingrediente: 1 morcov 1/4 bulb de telina 1 ceapa mare 1 gasca mica (circa 4 kg) 1 fir pelin negru sare piper 1-2 linguri amidon     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pregatesc legumele si se taie cuburi […]

Friptura de gasca in sos

Friptura de gasca in sos

O reteta gustoasa de friptura de gasca cu: maghiran, oregano, sare, piper mozaic, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi, patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpe de gâscă maghiran oregano sare grunjoasă piper mo­zaic boabe şi măcinat 150 ml vin roşu ulei de măsline 400 g dovleac 50 g unt orez pentru garnitură 2 […]

Gâscă umplută cu mere

Gâscă umplută cu mere

O reteta delicioasa de gasca umpluta cu mere din: gasca, mere, nuca, unt, sare, zahar, piper, vin spumos, oregano verde, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: o gâscă/rata de 2-3 kg un kg mere 150 g nucă 150 unt sare grunjoasă 2-3 linguriţe zahăr piper negru şi roşu 200 ml vin spumos demisec oregano verde […]

Gasca salbatica marinata

Confit de gâscă

O reteta delicioasa de confit de gasca din: gasca, untura de gasca, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 căni untură de gâscă 6 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper negru râşnit   Mod de preparare: Decupează pieptul şi pulpele gâştei şi păstrează carcasa cu […]

Friptura de gasca cu salata verde

Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

O reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200 ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2 steluţe de anason […]

Gasca cu mere caramelizate

Gasca si arpagic in sos de vin

O reteta de gasca si arpagic in sos de vin din: pulpe dezosate, vin rosu sec, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept sau pulpe dezosate de gasca 1 l vin rosu sec 600 g arpagic 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 3-4 frunze de […]

Gasca cu mere caramelizate

Friptură de gască cu usturoi

O reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 lingură piper negru râşnit   Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi […]

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

O reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic si otet de mere. Ingrediente: pentru marinată: 1 […]

Friptura de gasca cu chimion

Friptura de gasca cu chimion

O reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi, ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare   Mod de preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm chimion, o punem în vas […]

Gasca umpluta

Gasca umpluta

O reteta delicioasa de gasca umpluta din: gasca, ciuperci, oua, smantana, vin negru, untdelemn si magheran Ingrediente: 1 gâscă 200 gr ciupreci (champignons) 6 ouă 200 ml smântână acră 1/2 l vin negru untdelemn magheran   Mod de preparare: Gâscă o sărăm pe dinafară şi pe dinăuntru şi, după aceea, pregătim ingredientele cu care o […]

Friptura de gasca cu salata verde

Friptura de gasca in sos de vin rosu

Friptura de gasca in sos de vin rosu din: ciuperci, gasca, rozmarin, dafin, usturoi, vin, ulei de masline, unt, sare, piper, verdeata de la telina, pasta de rosii. Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 […]

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana din: carne de gasca, ceapa, ciuperci, ulei, morcovi, rosii, bulion, smantana, vin, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata sare piper   Mod […]

Friptura de gasca cu chimion

Friptură de gască la tavă

Friptură de gască la tavă Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu […]

Gasca salbatica la cuptor

Gasca salbatica la cuptor

Gasca salbatica la cuptor din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel. Poate te intereseaza si: Piept de gasca umplut cu praz si mar Gasca cu legume la cuptor Cum se prepara Sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară (VIDEO)   Ingrediente: 1 gâscă (are între […]

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastramă de gasca cu usturoi

Pastramă de gasca Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5 litri apă 1 gasca   Mod de preparare: Se lasă în saramură 3 zile. După ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în tifon subţire şi în […]

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gasca impanat cu sunculita afumata

Piept de gasca impanat cu sunculita afumata din: slanina afumata, piept de gasca, sare, piper, ghimbir, varza rosie si alba, masline. Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper, puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac. Il aşezi apoi […]

Gasca umpluta

Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate

 Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate Ingrediente: 1 gască a 3 kg ficatul şi pipota de la gîsca 300 g carne porc 1 felie franzelă ouă sare piper cimbru 1 pahar vin 1/2 lingura făină 80 g costiţă afumată 2 cepe 100 g zarzavat 400 g carote 400 g […]

Gasca salbatica marinata

Gasca salbatica in foitaj cu garnitura de cartofi noi fierti si dati in unt

Gasca salbatica in foitaj cu garnitura de cartofi noi fierti si dati in unt Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg ficatul şi pipota de la gîscă 200 g file sau piept afumat 2 cepe sare piper cimbru 300 g ciuperci 1 pahar vin 1 lingură bulion 200 g foitaj 2 gălbenuşuri 150 g untură […]

Bors marinaresc cu gasca salbatica

Bors marinaresc cu gasca salbatica

Bors marinaresc cu gasca salbatica din: gasca salbatica, midii, ceapa, radacina de patrunjel, patrunjel verde, apa, otet, bors, galbenusuri, piper, smantana. Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet diluat 1 l borş piper 3 foi de dafin 3 […]

Piept de gasca umplut cu mar

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide Ingrediente: 1 gască de 3,500 kg 1 felie franzelă 3 ouă 6 căţei usturoi 1 morcov 1 fir praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide 1 pahar vin 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Gasca se curăţă, […]