Gasca impanata

Printeaza

Gasca impanata din: gasca, conopida, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, cimbru, ceapa, lapte, cartofi, vin.

Ingrediente:Gasca impanata

  • 1 gâscă de 3,5 kg
  • 1 kg conopidă
  • 100 g caşcaval
  • 3 ouă
  • 150 g unt
  • 1 1/4 lingură cu făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapă mare uscată
  • 1/4 l lapte
  • 12 cartofi
  • ficat şi pipotă de la gâscă
  • 1 pahar cu vin
  • 100 g file afumat

 

Mod de preparare:

Impănaţi piepţii de gâscă cu file afumat, după care frigeţi la cuptor cu ceapa tocată mărunt, unt, sare, piper şi vin. Când sunt gata, frumos rumeniţi, scoateţi-i şi pregătiţi sosul.

Mai puneţi 1/2 lingură cu făină, supă si sos de friptură. şi tranşati carnea de gâscă, pe care o aşezaţi pe platou. Garnisiţi cu coşuleţe de budincă din conopidă.

Combinaţi bucăţelele de budincă fierte, apoi amestecaţi-le cu sos alb, caşcaval ras, sare si 3 oua. Ungeţi cu ulei 6 castroane mici de salată, puneţi in ele conopida şi daţi la cuptor, pe baie de abur, pentru 25 de minute.

Cartofii, coaceţi-i la cuptor. Când sunt copţi, scoateţi-le o parte din miez şi umpleţi-i cu tocătura din ficat şi pipotă sotate cu ceapă şi unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.