Gasca cu ciuperci

Printeaza

Gasca cu ciuperci din: gasca, ciuperci, ceapa, verdeata, sare, ou, piper, paine, lapte, costita, unt, vin.

Ingrediente:Gasca cu ciuperci

  • 1 gâscă
  • 250 g ciuperci (7-10 ciuperci mijlocii)
  • 1 ceapă
  • verdeaţă tocată
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine
  • 1 cană cu lapte dulce
  • 100 g costiţă afumată
  • 3 linguri cu unt
  • 1 pahar cu vin alb
  • cimbru
  • mentă

 

Mod de preparare:

Săraţi gasca pe dinafară şi ungeţi-o cu unt şi cu un amestec de cimbru, piper, mentă. Lăsaţi să stea într-un vas 30 min.

Separat pregătiţi umplutura: curăţaţi ciupercile, spălaţi-le în mai multe ape, tăiaţi-le felii subţiri şi puneţi-le să scadă, pe foc mic, împreună cu ceapa tocată şi 1 lingură cu unt.

Când s-au răcit, amestecaţi-le cu oul, verdeaţa, miezul de pâine fărâ­miţat bine, sare, piper măcinat şi costiţă tocată fin. Omogenizaţi amestecul şi înmuiaţi-l cu lapte dulce.

Umpleţi gâscă şi aşezaţi-o în tava de friptură cu unt, 1 ceaşcă de apă, frunze de mentă.

Pregătiţi un sos picant din: laptele rămas (1 pahar), sare, piper măcinat, cimbru fărâmiţat şi mentă. Cu sosul acesta veţi stropi friptura ca să nu se ardă. Ca să vă reu­şească operaţiunea, amestecaţi sosul de lapte cu sosul în care se face friptura.

Ţineţi tava în cuptor 2-3 ore, la foc potrivit. Stropiţi friptura des cu sosul în care se face.

Scoateţi pasărea, puneţi-o pe platou, porţionaţi-o, înconjuraţi-o cu umplutură sau cu ficăţei de pasăre traşi în unt şi serviţi totul fierbinte, stropit cu sos şi acom­paniat de piure, lângă puţină pâine şi vin alb sec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.