Gasca in aspic

Printeaza

Gasca in aspic din: gasca, vin, boia, cimbru, ceapa, telina, aspic, capere, hrean.

Ingrediente:Gasca in aspic

  • 1 gâscă de 3,5 kg
  • 1 pahar mare cu vin roşu, dulceag
  • sare
  • boia
  • cimbru
  • 1 ceapă mare
  • 1 ţelină
  • aspic
  • capere
  • hrean ras

 

Mod de preparare:

Cu toate ingredientele de mai sus puneţi gâscă în tavă adâncă să se rumenească plăcut, pe toate feţele. După 1 1/2 oră, friptura este gata.

Scoateţi-o din tavă şi puneţi-o la rece.

Din sosul de la friptură, pregătiţi un sos gustos cu 1/2 lingură de făină, puţin hrean, sos de carne şi 3 linguri cu smântână, apoi strecuraţi-l. Tăiaţi friptura în bucăţi şi puneţi-le pe platou.

Napaţi-le cu jumătate din sos. Decoraţi apoi preparatul cu frunze de tarhon opărite, felii subţiri de ridichi şi capere.

Daţi la frigider şi când s-a răcit, glasaţi cu aspic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.