Garnitură cu miere pentru carne

Printeaza

O reteta de garnitura cu miere pentru care din: ceapa, lamaie, miere, stafide, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel, coriandru, scortisoara, ghimbir, ienibahar, sofran, chimen, sare si piper.

Ingrediente:Garnitură cu miere pentru carne

  • 3 cepe albe
  • 1 lămâie
  • 2 linguri miere
  • 50 g stafide
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură coriandru proaspăt
  • 1/2 linguriţă praf de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă praf de ghimbir
  • 1/2 linguriţă ienibahar
  • 1/2 linguriţă şofran
  • 1/2 linguriţă praf de chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

P une stafidele în apă călduţă şi ţine-le până când se umflă. Taie ceapa fâşii subţiri şi înăbuş-o într-o cratiţă cu uleiul încins până când se înmoaie şi devine uşor aurie.

Adaugă toate mirodeniile uscate, ierburile aromatice proaspete tocate, usturoiul curăţat tăiat mărunt, zeama de lămâie şi mierea. Potriveşte gustul de sare şi piper, apoi pune stafidele scurse.

Amestecă totul bine câteva minute, apoi lasă-le să se odihnească circa 10 minute ca să se întrepătrundă aromele. Se poate servi cu carne friptă sau fiartă.

Garnitură cu miere pentru carne

Garnitură cu miere pentru carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.