Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru

Printeaza

Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru din: ceapa, cimbru, seminte de mustar, otet de vin rosu, supa de pui, telina, pastarnac.

Ingrediente: Garnitura_de_telina_si_pastarnac_cu_aroma_de_cimbru

  • 2 cepe, feliate subţire
  • 1 legătură mică de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini
  • 1/4 linguriţă seminţe de muştar, zdrobite
  • 2 linguri de oţet din vin roşu
  • 400ml supă de pui
  • 1 rădăcină de ţelină, curăţată de coajă şi feliată subţire
  • 500g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat în rondele subţiri

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Incinge o tigaie nonaderentă la foc mediu spre mare, adaugă ceapa, frunzele de cimbru, seminţele de muştar şi 1 lingură de apă şi găteşte-le 10-15 minute. Dacă ceapa începe să se prindă, mai pune putină apă. Când ceapa este suficient de moale, adaugă oţetul şi las-o să fiarbă 1 minut.

Intre timp, dă în clocot supa într-o oală medie. Adaugă ţelină şi păstârnacul şi fierbe-le 6 minute, amestecând ocazional. Aşază aceste legume şi ceapa în straturi, într-un vas mare termorezistent.

Toarnă peste ele suficientă supă pentru a acoperi legumele pe jumătate, apoi dă-le la cuptor 30 de minute, până când se pătrund şi devin aurii.

Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru

Garnitura_de_telina_si_pastarnac_cu_aroma_de_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.