Garf de porc la cuptor cu legume

Printeaza

Garf de porc la cuptor cu legume

Ingrediente:Garf de porc la cuptor cu legume

  • 1,400 kg garf
  • 150 g ulei
  • 500 g fasole verde
  • 500 g morcovi
  • 500 g conopidă
  • 500 g roşii
  • 300 g mazăre
  • 1 legătură verdeaţă
  • piper
  • 60 g unt
  • 30 g sare
  • 1 fir cimbru
  • 100g vin

 

Mod de preparare:

Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu 50 g ulei, sare, piper, cimbru şi puţină apă, timp de circa 50 minute.

Morcovii, fasolea verde, conopida se curăţă, se taie în bucăţi mai mari, se spală şi se pun într-o cratiţă cu ulei şi puţină supă. Cratiţa se va acoperi şi se va lăsa să fiarbă înăbuşit timp de 30 minute.

Cînd sînt aproape gata, se pun într-o tavă, se potriveşte de sare, se aşază deasupra garful tranşat, mazărea, roşiile tăiate felii şi vinul.

Tava se va introduce la cuptor şi se va lăsa circa 15-20 minute.

La servire, garful astfel pregătit, se va stropi cu unt topit şi se adaugă verdeaţă tocată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.