Galuste cu gem

Printeaza

O reteta de galuste cu gem din: cartofi, ulei, oua, faina, sare, fructe, unt, seminte de mac si zahar pudra.

Ingrediente:Galuste cu gem

pentru aluat:

  • 600 g cartofi albi fainosi
  • 4 linguri ulei
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • gem de fructe (sau fructe)

pentru crusta:

  • 50 g unt
  • seminte de mac
  • 50 g zahar pudra aromatizat cu vanilie

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi cu tot cu coa­lă în apă cu sare. Cureţi coaia, dai cartofii pe răzătoarea cu găuri mi­ci, îi amesteci cu uleiul, ouăle şi fă­ina. Frămânţi un aluat consistent şi omogen.

Modelezi suluri de aluat din care tai bucăţi, le aplatizezi în palmă, adaugi în mijloc gem de fructe (după preferinţă) sau fructele preferate macerate cu zahăr în prealabil, apoi strângi aluatul sub for­mă de găluşcă.

Umpli un vas de 3-4 l cu apă, adaugi un praf de sare şi aduci apa la punctul de fierbere. Adaugi găluştele umplute şi le laşi să fiarbă până se ridică deasupra. Le scoţi cu spumiera deopar­te, le rumeneşti în unt topit şi le tăvăleşti prin seminţe de mac. Le serveşti imediat pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.

Galuste cu gem

Galuste cu gem

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.